ZEROkinoen 2023 – Powered by Yara

Lyst til å være så oppdatert som mulig før konferansen braker løs? Her har vi samlet aktuelle filmer fra våre partnere.

Dette er ren ammoniakk

Se hvordan Yara planlegger å produsere ammoniakk helt uten utslipp. Gjennom partnerskap i industrien skaper Yara store ringvirkninger som strekker seg fra bærekraftig landbruk til bærekraftig skipsfart.

Fra vugge til grav

Volkswagen er opptatt av elbilen skal være en pådriver for det grønne skiftet og bidra til en elektrifisering av hele transportsektoren. Med deres «Way to Zero» strategi skal også alle utslipp i hele bilens levetid eliminieres. Dette gjelder fra råvareutvinningen, til produksjon og etter hvert til gjenbruk og gjenvinning av kjøretøyene etter at de går ut av trafikken.

På jobb for fremtiden

Møt Abha, vannkraftingeniør og prosjektleder i Statkraft! Hun jobber med rehabilitering av over hundre år gamle dammer, som rustes opp etter dagens forskrifter slik at vannkraften kan fortsette å levere viktig, grønn energi. I dette arbeidet inngår også bevaring av naturen der fornybar energi produseres. Lær mer om hvordan Statkraft og Abha bidrar til en mer bærekraftig framtid!

Mobilt batteri

Ved Gulliksrud i Drammen bygger NCC et teknisk anlegg og trykkøkningsstasjon for Bane NORs nye jernbanetunnel. Se hvordan Skagerak Energi bruker mobile batterier til å drifte anleggsplassen helt fossilfritt.

TetraSpar: verdens første fullskala industrielle demonstrasjonsanlegg for flytende havvind

RWE gjør akkurat nå banebrytende arbeid i to pilotprosjekter, der ett er TetraSpar 10 km utenfor Karmøy, sammen med samarbeidspartnere Stiesdal Offshore, Shell og TEPCO Renewable Power. TetraSpar er verdens første fullskala industrielle demonstrasjonsanlegg for flytende havvind. TetraSpar har vært under testing siden 2021. Erfaringene som hentes fra TetraSpar gjør det mulig for RWE å forbedre design- og vedlikeholdsprosessen for fremtidige flytende havvindprosjekter.

Hvordan kan luftfarten bli fossilfri?

Bli med Helene i Avinor i serien hennes «Helene flytter inn» når hun en tur opp i elflyet som er en viktig brikke for Avinor på veien mot null- og lavutslippsluftfart.

Morgendagens mobilitet

I over 150 år har dekk fra Continental rullet på veiene, som stolt kan si at de er en av verdens ledende leverandører til bilbransjen. Deres mål er å være den mest progressive dekkleverandøren når det gjelder miljømessig og sosialt ansvar, og innen 2030 skal alle deres dekkprodukter innholde 40% bærekraftige og resirkulerte materialer. Hør mer om hva Continental tenker om bransjen og gjennomføring – for å sikre morgendagens mobilitet.

Visste du at din gamle maskin kan bli til ny teknologi?

Det å snakke om bærekraft er vel og bra, men hvordan løser vi utfordringene i praksis? Hver dag hjelper Atea virksomheter med bærekraftige livssykluser – som ikke bare gir miljøgevinster, men også sparer penger.

Les mer om hvordan Atea hjelper virksomheter med livssyklushåndtering av deres IT-utstyr her.

Powered by Yara