Treff folka bak løsningene på Thon Hotel Storo

Publisert: 26. okt 2021

Du møter ekspertene i utstillingen på årets Zerokonferanse! Den 24. november kan du skravle med folka bak produktene, teknologien og forretningsmodellene på standene i konferanselokalet. Er du av den taktile typen kan du ta og føle på de håndgripelige og fysiske materialprøvene og produktene de har med seg. Om du vil slå deg ned og lytte til interessante klimasamtaler er Skift sin livepodcast tingen for deg.

Rundt og rundt: østerssopp, sirkulær plast, karbonfangst til matproduksjon og sirkulær aluminium

AION sin stand i utstillingslokalet kan du ta og føle på handlekurver, serveringsbrett m.m laget av mekanisk resirkulert marin plast som er satt i et helsirkulært produktløp . På standen treffer du innkjøpsansvarlige hos noen av AIONs kunder, og du kan prate med AIONs CEO om deres sirkulære forretningsmodell for å håndtere plast og bioavfallsstrømmer.

I lobbyen treffer du Yara, der kan du diskutere de ulike bruksområdene for ammoniakk med deres eksperter på feltet, og høre mer om hvordan de gjennom prosjektet Hegra skal elektrifisere ammoniakkproduksjonen på Herøya sammen med Statkraft og Aker Clean Hydrogen.

I Loungen kan du slå av en prat med eksperter fra Hydro og slå deg ned på en Tom Dixon stol laget av 100% resirkulert aluminium mens du drikker en kopp med samfunnsbevisst kaffe fra King Coffee, som støtter utdanning og brønner i lokalsamfunnene de kjøper kaffe fra og som dyrker østerssopp på kaffegruten fra kundene sine.

Småsulten? Smak på klimanøytrale tomater på standen til GreenCap Solutions i utstillingslokalet! Møt ekspertene i det Stavanger-baserte teknologiselskapet og hør mer om hvordan de bruker karbonfangst til matproduksjon i drivhus og hvordan det reduserer energi- og vannbehovet ved matproduksjonen.

I utstillingslokalet kan du slå av en prat med Sandwich Brothers, imens du spiser økologisk sandwich-og pinneis. Den sosiale entreprenør-bedriften «sandwicher» nye nordmenn inn i arbeidslivet med et felles mål: et mer mangfoldig og inkluderende arbeidsliv. Som de sier – det er rett og slett integrering som smaker godt!

Lagre varmen og fang lufta – Direct Air Capture og termiske batterier

Negative utslipp er tema i to ulike sesjoner på programmet, og i utstillingslokalet treffer du eksperter fra Carbon Engineering og Carbon Removal som viser deg materialprøver av Air-To-Fuel og tar deg med til et nyåpnet Direct Air Capture-anlegg.

Hvordan kan man hindre at verdifull energi fra industriprosesser går til spille? Treff ekspertene i EnergyNest, som produserer termiske batterier, og se et tverrsnitt av deres modulbaserte varmelagringmateriale av spesialbetongen HEATCRETE™️.

Splitter nytt elfly og elbiler med klimanøytrale ambisjoner

På utsiden av hotellet, rett til venstre for inngangen, kan du sitte i og se på motoren til det helelektriske «Plane of the Year 2020», Pipistrel Velis Electro, som Avinor, SAS og Widerøe tar med seg til Storo for anledningen. Snakk med luftfartsrepresentantene og finn ut hvordan elektrifisering av luftfarten og bærekraftig biodrivstoff vil være nødvendig for å redusere utslippene fra transportsektoren de neste tiårene.

Slå også av en prat med Ulf Hekneby fra Volkswagen mens du prøvesitter en ID.4, og hør mer om Volkswagen og Møller Mobility Group sine tanker om verdikjeden og materialbruk i bilindustrien. Sammen med Ulf Tore møter du også eksperter innenfor klimadata fra Gjensidige og kan diskutere hvilken rolle forsikringsindustrien spiller i det grønne skiftet, for eksempel knyttet til utbytte av bildeler, batterier m.m.

Foto: Alexander Eriksson / ZERO