Nysgjerrig på teknologien bak klimaløsningene? Sjekk ut utstillingsområdet vårt!

Publisert: 21. nov 2022

Er du nysgjerrig på hva som finnes av nytenkende, klimavennlige nyheter? Den 24. november kan du skravle med hjernene bak produktene, teknologien og forretningsmodellene i utstillingsområdet i konferanselokalet. 

Fremtidens transport 

I utstillingsområdet til Volkswagen kan du sjekke ut den nye ID.Buzz, en helelektrisk folkevogn, klar for å erstatte den originale traveren. Begge bilene er representert i utstillingen og du vil ha god tid til å prøvesitte og sammenlikne de to bilene. I tillegg kan du slå av en prat med representanter fra Volkswagen og høre deres tanker om bilens verdikjede og materialbruk i bilindustrien.

Nysgjerrig på hvordan flyindustrien jobber for å gjøre luftfart mer miljøvennlig? På utstillingen til SAS og Avinor kan du lære om mulighetene innen elektrisk luftfart og planene for framtiden.

På standen til Evyon kan du se et batterisystem som konverterer brukte elbilbatterier til bruk for energilagring. Med softwaren sin bidrar de til den sirkulære økonomien og til at mindre ressurser går tapt!

Avslappende klimasamtaler 

Om minglekvota er brukt opp og du vil slå deg ned med lunsjen og lytte til interessante klimasamtaler, er Skifts livepodcast tingen for deg. Med podkasten “Klimaoptimistene» inviterer de dagsaktuelle gjester til å delta i en inspirerende samtale med styreleder i Skift Jens Ulltveit-Moe og mangeårige politiker og tidligere leder for FNs miljøprogram Erik Solheim. Begge har  stor kunnskap om klimaspørsmål og hvordan disse områdene påvirker næringslivet. I Skifts eget loungeområde har du også muligheten til å slå av en prat med folka i Skift og medlemmene deres Asplan Viak, Mesta, Formue, GK, Renas og PwC.

Hydrogen, ammoniakk og matproduksjon

Lurer du på hvordan hydrogen, ammoniakk og matproduksjon henger sammen? Med Yara kan du diskutere de ulike bruksområdene for ammoniakk med deres eksperter på feltet, og lære mer om hvordan hydrogenøkonomien er en pådriver for grønn omstilling. Du kan få et innblikk i Hegra-prosjektet, der målet er å elektrifisere Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya og fjerne årlige CO2-utslipp med 800.000 tonn.

Lyst til å lære mer om hvordan grønt hydrogen kan bli fremtidens drivstoff? På standen til NEL kan du se en elektrolysør vise flere forskjellige løsninger som kan bidra til å gjøre transportbransjen til en nullutslippsindustri, blant annet basert på hydrogen og batteri. Her kan du også møte Hexagon Purus, et selskap som leverer hydrogentanker for transportsektoren, samt batteripakker for hydrogen- og batterielektriske kjøretøy.

Take away uten throw away

Er du lei av å gå forbi restauranter med søppelkasser fulle av engangsbestikk, og er nysgjerrig på hvordan vi kan gjøre fremtiden sirkulær? Foodora, Aion, Oslo Kommune og Grin presenterer deres pilotprosjekt «Take-away uten throw-away» i utstillingsområdet. Dette prosjektet utvikler et kostnadseffektivt system for gjenbruksemballasje med mål om å utkonkurrere engangsprodukter og fjerne forsøpling. I utstillingen kan du blant annet se eksempler på sirkulær og bærekraftig matemballasje og andre produkter med et helsiruklært produktløp.

Bærekraftig energibruk

Ble du inspirert av systemsmart-sesjonen og er nysgjerrig på ulike løsninger for energieffektivitet? NTE skal vise oss hvordan de jobber med fornybar energi for å bidra til at Norge skal nå klimamålene!

Ønsker du å møte utstillerne?

Om du ønsker å booke et møterom for egne møter under konferansen, ta kontakt med oss på [email protected]