Elbilen som endringsagent i bilbransjen – møt Volkswagen på Zerokonferansen

Publisert: 24. sep 2021

Volkswagen og Harald A. Møller AS er en av hovedsamarbeidspartnerne for årets konferanse, og blant andre er administrerende direktør Ulf Tore Hekneby tilstede på Thon Hotel Storo den 24. november. Ulf Tore er opptatt av elbilen som pådriver i det grønne skiftet i bilindustrien og ser frem til gode samtaler med deltakerne på Zerokonferansen. 

Når du slår av en prat med Ulf Tore kan du også prøvesitte en bil fra Volswagens ID-familie, de første bilene i Volkswagens historie som ikke bare har en CO₂-nøytral  produksjon, men som også er CO₂-nøytral når den utleveres. 

“Vi ser at elbildebatten tidvis er polarisert, og at diskusjonen handler om stadig mer enn bare det lokale utslippet når elbilene går på norske veier. Med vår deltakelse på årets Zerokonferanse ønsker vi å løfte frem hele verdikjeden for fremtidens elbiler, og hvordan drivlinjen påvirker utslippet fra vugge til grav”, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller AS.

Volkswagen og Harald A. Møllers «Way to Zero»-strategi, sier at alle utslipp i hele bilens levetid skal elimineres. Dette gjelder fra råvareutvinningen, til produksjon og etter hvert til gjenbruk og gjenvinning av kjøretøyene etter at de går ut av trafikken.

Elektrifisering av transportsektoren vil være helt avgjørende for at Norge skal klare å redusere sine klimautslipp innen 2030, sier Ingvild Kilen Rørholt, fagansvarlig for transport i ZERO. – Elbilrevolusjonen må være en pådriver for at næringslivet, produsentene og politikerne tar de riktige grepene og får opp tempoet slik at lastebiler, anleggsmaskiner og annen tungtransport blir med på utviklingen. Utslippsfri tungtransport er ett av temaene som vil bli løftet på konferanseprogrammet i år. 

Volkswagens representanter på Zerokonferansen er klare for å gå i dybden på hvordan bilprodusenter kan ta ansvar for sin andel av de globale CO2-utslippene og være en pådriver for en utslippsfri transportsektor. I tillegg er de klare for å diskutere nærmere de utfordringene man ennå ikke har alle løsningene på. Du treffer de i lobbyen på Thon Hotel Storo. 

Kjøp billett her.