«The Gamechanger» bekreftet klar til Zerokonferansen

Toppsjef Isbrand Ho i den kinesiske teknologigiganten BYD i Europa kommer til Norge for å delta på Norges viktigste klima-arena.

 

BYD Company Limited er en av verdens største produsenter av batterier og elektriske kjøretøy. Isbrand Ho er Managing Director og leder selskapets Europasatsing fra Rotterdam.

– Vi er veldig stolte over at toppledelsen i BYD (Build Your Dreams) kommer på ZERO-konferansen for å fortelle oss om den fantastiske reisen selskapet har gjort innen utslippsfri kjøretøyteknologi globalt.  Selskapet har ambisjoner for det europeiske markedet, og kan bidra til å endre spillereglene totalt når store volumer av utslippsfrie busser og lastebiler om få år skal innta veiene våre.

– Globale og nasjonale klimamål innebærer en grunnleggende omstilling av hele transportsektoren over på utslippsfrie løsninger, og det på kort tid.  BYD vil med sikkerhet ønske å hevde seg i konkurransen om markedene som oppstår og ZERO mener norske politikere allerede i dag må ta aktivt del i diskusjonen om Norges posisjon i gjennombruddet som uansett kommer, sier Christine Holtan Bøgh, fagansvarlig for transport i ZERO.

 

Milliardomsetning på verdensbasis

I følge Forbes Magazine, omsatte BYD for rundt 19  milliarder dollar i 2018, og har 220.000 ansatte på verdensbasis. Selskapet leverer nullutslippsløsninger for transport over hele verden, og har fabrikker blant annet i USA, Europa og Asia. De har også levert busser i Norge gjennom sine leveranser til kollektivselskapet Ruter.

– Kina har verdens største marked for utslippsfrie kjøretøy og de store volumene som på kort tid er rullet ut i Kina viser bare starten på en global endringsreise. BYD er kanskje den viktigste aktøren i verden på elektrifisering av busser, og en spydspiss for det omfattende teknologiskiftet til nullutslippsløsninger som også vil måtte skje i godstransporten . Vi ser frem til å høre mer om dette på konferansen.

Her finner du hele programmet til konferansen. Ho deltar i sesjonen «Den fjerde industrielle revolusjonen – teknologi som gamechanger» på dag 2 av konferansen.

 

Energi- og teknologieksperter utfordrer fremtidens transportpolitikk

Konsernsjef i SINTEF og medlem i det regjerings-oppnvente ekspertutvalget for teknologi og fremtidens transportinfrastruktur, Alexandra Bech Gjørv, Anders Bylund, nordisk leder for Siemens el-mobiliseringsprogram, og programdirektør i DNV GL Sverre Alvik deltar også med innlegg på konferansen . Sesjonen avsluttes med en politisk debatt mellom stortingsrepresentantene Helge Orten (H) og Åsmund Aukrust (Ap).

– På Zerokonferansen presenterer vi en sesjon bestående av viktige beslutningstakere både i internasjonal og nasjonal teknologisektor.  Vi utfordrer også noen av våre sentrale transportpolitikere på  teknologiens premisser for  fremtidens transportplanlegging i Norge, avslutter Holtan Bøgh.

Kontakt oss på zerokonferansen@zero.no

#zerokonferansen