SkiftHUB

Skift inviterer til konferanseHUB i Bergen for å diskutere grønn konkurransekraft, med et spesielt fokus på det klima-ambisiøse næringslivet på Vestlandet. 

2020 skulle være startskuddet på handlingens tiår, et kappløp for å stoppe klimaendringene innen 2030. Året startet med oljekrise, pandemi og milliarder i statlige krisepakker. SkiftHUBen i Bergen vil diskutere grønn konkurransekraft i lys av årets hendelser og veien videre for norsk næringsliv. 

– Skal vi nå målene nedfelt i Parisavtalen må vi kutte mer enn det som foreløpig ser ut til å bli resultatet av de globale nedstengningene hver år frem mot 2030 og 2050. Det får vi ikke til uten en endring av måten vi tenker verdiskapning på, sier Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør i Skift. 

Snart vil også EU ferdigstille et nytt klassifiseringssystem for hva som regnes som bærekraftig økonomisk aktivitet. Dette vil også bli tema på konferansen. 

-Den nye taksonomien vil få store følger for næringslivet. Endelig vil vi få en felles standard for hva det vil si å være bærekraftig, og kravene som stilles til næringslivet vil bli skrudd kraftig opp, sier Haugland.

– Med Skift som partner og vertskap for en egen konferanseHUB i Bergen kan vi sette fokus på hvordan norsk næringsliv kan lykkes med grønn omstilling. Vi er også veldig glade for at næringslivet og politikerne i Bergen kan møtes og delta på Zerokonferansen i sin egen by, sier Marius Holm, daglig leder i ZERO.

SkiftHUBen tar plass i Bergen, tirsdag 10.november under konferanseuka.

På grunn av usikkerhet forbundet med Covid-19, kan vi ikke fastslå hvor stor kapasitet vi vil ha under SkiftHUBen.
Meld interesse her, så gir vi deg videre beskjed når det nærmer seg!

Filtrer på: