Programteaser: Hvordan flytter vi de store pengene?

Publisert: 11. okt 2022

Hver torsdag frem mot Zerokonferansen deler vi en smakebit av konferanseprogrammet og hva du kan vente deg fra scenen. Programmet slippes 13.oktober.

Det er tid for utrulling og realisering av klimaløsninger, og i kjernen av dette ligger investeringer og finansiering. Hvordan investerer vi med lavest mulig risiko, og samtidig for fremtidige generasjoner? 

På Zerokonferansen skal vi snakke om hvordan både statlige og private investorer kan investerer for å realisere klimamålene satt i Parisavtalen. Hva må til for å raskere mobilisere privat kapital i det grønne skiftet? Og hvor god er egentlig klimahandlingsplanen til SPU? 

Yngve Slyngstad, daglig leder og senior partner i Aker Asset Management og tidligere sjef for SPU, kommer på scenen for å hjelpe oss å få svar på disse spørsmålene. Vi skal diskutere om Oljefondet er en reell pådriver mot målene i Parisavtalen, og hvilket ansvar private aktører har for å investere i det grønne skiftet. Sesjonen vil være en samtale mellom Slyngstad og ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland på hovedscenen.