Norske klimaløsninger som kan forandre verden

Zerokonferansen 2015

Norsk innovasjon og teknologi kan bidra til både grønne arbeidsplasser og globale utslippskutt. På denne utstillingen vil noen av Norges fremste teknologimiljøer vise frem sine løsninger innenfor klimateknologi. Her kan du se og møte det som kan bli fremtidens norske eksportsuksesser.

Utstillere

Scatec Solar Vertikal_alt png
Kitemill
NOAH_logo-_no_cmyk
PBES logo png hires
Binani-3B-rgb logo hires png
Powerhouse logo

Detaljer om utstillere

PBES logo png hires

PBES vil med sitt høyeffekts-lithiumbatteri for maritimt bruk, bevise at det er mulig å elektrifisere alt fra cruise skip og ferjer, til båter i fiskerinæringen. I 2017 vil PBES for eksempel levere batterier til det som skal bli verdens største helelektriske ferjer, MF Aurora og MF Tycho Brahe. Med høyere driftssikkerhet enn noe annet system på markedet, bidrar deres løsninger til bedre ytelse og rask payback. Denne teknologien betyr enorme muligheter for en total omlegging av nærskipsfarten som et viktig bidrag for å nå klimamålene.

Kitemill

Kitemill er et teknologiselskap som vil revolusjonere vindkraftbransjen. Ved hjelp av en kite, eller drage, utnytter Kitemill de sterke og stabile vindene i høyere luftlag til energiproduksjon på en miljøvennlig, trygg og rimelig måte. Kitemills kiter kan knapt sees når de henter energi over himmelen over 400 meters høyde. Ved full skala produksjon kan dette skje opp mot 1500 meters høyde. Møt oss på ZEROexpo hvor vi vil vise frem to av våre kiter.

Scatec Solar Vertikal_alt png

Scatec Solar eier og driver konkurransedyktige solenergianlegg i land over hele verden, og er Norges største fornybarleverandør internasjonalt. På ZEROexpo kan du interaktivt se vår produksjon live i hele verden. Vi stiller også med et solcelle panel. Kom gjerne innom for en prat så kan vi fortelle deg om hvordan vi operer ute i verden og om våres forretningsmodell.

Binani-3B-rgb logo hires png

3B-Fibreglass Norway AS eksporterer ca 40 000 tonn glassfiber hvert år, og er med det en av Norges 10 største fornybareksportører. På ZEROexpo presenterer vi vår høykvalitets glassfiber, HiPer-tex™. Med sin brudd og strekkstyrke er denne glassfiberen svært godt egnet til bruk i vindindustrien. De gode egenskapene til HiPer-tex™ lar industrien bygge lengre vindmølleblader, noe som øker energieffektiviteten og er hvorfor 1 av 3 vindmølleblader i Europa i dag blir tilvirket med vår glassfiber.

Powerhouse logo

Powerhouse-alliansen realiserer energipositive bygg i Norge, og er verdensledende i utviklingen av plusshus. På ZEROexpo kan du møte representanter fra alliansen og se et minikontorlandskap for å få en følelse på hvordan kontorlandskapene i nye Powerhouse Brattørkaia i Trondheim vil bli.

NOAH_logo-_no_cmyk

NOAH behandler farlig avfall ved bruk av de beste tilgjengelig løsningene internasjonalt, og utvikler en teknologi for å fange og lagre CO2 i flyveaske. På ZEROexpo vil NOAH vise en presentasjon av stabiliseringsprosessen og flyveaske.

Andre utstillinger i ZEROexpo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *